Ilatraia 2014

BRANCAIA

Ilatraia
2014

  • Biologique
  • Végan
Pays
Italie
Désignation réglementée
Indicazione geographica tipica (IGT)
Région
Toscane
Appellation
Maremma Toscana
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon 40 %
Petit Verdot 40 %
Cabernet Franc 20 %
Pourcentage d'alcool
14.5%
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Taux de sucre
1.8 g/l
Site web du producteur

Information sur le domaine

La maison Brancaia, située dans la région du Chianti Classico, est constituée des deux domaines de Brancaia et de celui de Poppi, et elle appartient depuis 1981 à un couple suisse, Brigitte et Bruno Widmer. Barbara Widmer dirige aujourd'hui le chai, qui est situé au cœur de la région du Chianti Classico. Le domaine a connu un essor fulgurant lorsque son millésime 1983 a remporté la première place dans le cadre d’une importante dégustation à Chianti Classico. Depuis, grâce à un...

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Revues de presse

James Suckling

- 97 points -

(Millésime 2018)

Blackberries and currants with some violet and walnut undertones. Medium-to full-bodied with firm, polished tannins that show balance and focus. Stone and mahogany. Just a hint of chocolate. Racy and fine. 40% petit verdot, 40% cabernet sauvignon and 20% cabernet franc. Drink now or hold.

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Wine Advocate

- 96 points -

(Millésime 2018)

This is a seriously gorgeous wine, seriously. The Brancaia 2018 Ilatraia is 40% Petit Verdot, 40% Cabernet Sauvignon and 20% Cabernet Franc, and it impresses from the start, thanks to the wonderful intensity and clarity of its dark fruit, spice and delicately toasted aromas. This full-bodied wine does a terrific job of presenting an Italian or clearly Mediterranean side of the blend with rosemary, dried lavender bud and some of the warm earthy aromas that remind me of walking through a grove of chestnut trees in the fall. This offers a twofold punch of power and elegance. 40,000 bottles were released.

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Wine Spectator

- 94 points -

(Millésime 2018)

Fresh and juicy, this red combines density with finesse, offering plum and black cherry flavors that ply the grainy texture, while vibrant acidity keeps this focused and long. Floral, mineral and rosemary accents chime in as this stays persistent. Petit Verdot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Drink now through 2036. 3,000 cases made, 830 cases imported.

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 Wine Enthusiast

- 92 points -

Kerin O'Keefe, (Millésime 2015)

A blend of Cabernet Sauvignon, Petit Verdot and Cabernet Franc, this wine offers aromas of dark-skinned berry, cedar and cooking spice. The full-bodied palate delivers black currant jam, star anise, clove and tobacco alongside fine-grained tannins.

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