Pepper Bridge Apogee 2015

L'ECOLE NO. 41

Pepper Bridge Apogee
2015

Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Washington
Sous-région
Walla Walla Valley
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon 56 %
Merlot 33 %
Malbec 7 %
Cabernet Franc 4 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

L'Ecole Nº 41 est une entreprise familiale fondée par Jean et Baker Ferguson. Aujourd'hui, le chai appartient à leur fille et à leur gendre, Megan et Martin Clubb, qui en assurent également l'exploitation. Construite en 1915, l'école est située dans la localité historique de Frenchtown, une petite collectivité à l'ouest de Walla Walla, dans l'État de Washington. Le nom Frenchtown tire son origine des nombreux Canadiens français qui se sont établis dans la vallée au début des...

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Notes sur le produit

Près de 40 ans de gestion méticuleuse des vignobles et d'expérience de la vinification sont à la base de notre qualité et de notre réputation d'excellence. Chaque lot a été récolté à la main, mûr et délicatement écrasé dans des fermenteurs en acier inoxydable de 1,5 tonne. Les fruits ont été manipulés en douceur, par pigeage manuel et par gravité, tout au long du processus de vinification. Le vin a été soutiré proprement dans de petits fûts de chêne français à 100 %, dont 40 % neufs, et a été élevé en barrique pendant 22 mois. L'assemblage a eu lieu au printemps suivant la vinification et le vin a été délicatement filtré avant d'être mis en bouteille.

Notes de dégustation

Cet assemblage bordelais d'un seul vignoble présente des arômes intenses de cassis et de groseilles rouges, de pivoines classiques et de terre, avec des notes subtiles de graphite et de menthe. Les saveurs de moka, de noix de muscade et de thym sont mises en évidence par la structure élégante du vin. La bouche est ornée d'épices, de baies sauvages et de tanins fins qui se prolongent jusqu'à une finale robuste et parfaitement équilibrée.

Revues de presse

James Suckling

- 94 points -

(Millésime 2017)

This is a soft, juicy red with chocolate, hazelnuts, currants and hints of balsamic. Some leather and leafy character. It’s full and round-textured with a juicy finish. A blend of 65% cabernet sauvignon, 18% merlot, 14% malbec and 3% cabernet franc. A delicious, juicy young red. Drink or hold.

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James Suckling

- 94 points -

(Millésime 2019)

Blackberry, black pepper, mulberry and leather on the nose. Full-bodied with fine tannins. On the palate, it’s fresher and more red-fruited than the nose let on. Balanced acidity and good depth. A little toasted and well spiced. This will age nicely. 60% cabernet sauvignon, 25% merlot, 10% malbec and 5% cabernet franc. Sustainable.

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Jeb Dunnuck

- 93 points -

(Millésime 2017)

Moving to the three flagship releases, the 2017 Apogee Pepper Bridge Vineyard checks in as 65% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot, 14% Malbec, and the balance Cabernet Franc. Its inky purple/ruby color is followed by a ripe yet pure nose of crème de cassis, black raspberries, crushed flowers, vanilla bean, charcoal, and dark chocolate. With full-bodied richness, a ripe, powerful style, terrific tannins, and a great finish, it’s another sexy wine in this lineup that will round into form with 2-4 years of bottle age

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Wine Advocate

- 92 points -

Anthony Mueller, (Millésime 2017)

Made from a blend of 65% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot and 14% Malbec, the 2017 Apogee Pepper Bridge Vineyard opens with a bold and expressive nose highlighted with aromas of stewed cherries, plum preserves and blackberry reduction. The wine has a subtle spiciness with hints of dried herbs and brown baking spices with baked earth elements. Full-bodied, the wine is pleasurable, generous and open-knit on the palate, ready for drinking upon release, with juicy and succulent tannins across the mid-palate. The wine is marked with structured finesse and has a long, lingering finish with persistent flavors of red plum, cocoa nibs and espresso beans. Drink date: 2020-2032.

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Wine Spectator

- 92 points -

(Millésime 2019)

Broad-shouldered yet refined, with currant, stony mineral and licorice flavors that take on structure and tension toward medium-grained tannins. Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec and Cabernet Franc. Drink now through 2030. 1,030 cases mad

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Wine Spectator

- 91 points -

Novembre 2016 (Millésime 2013)

Firm and generous, rolling out blackberry, plum and currant flavors onto a velvety frame. Gains momentum on the long and expressive finish. Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec and Cabernet Franc. Best from 2018 through 2023. 1,000 cases made.

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