Pesenti Vineyard Zinfandel Paso Robles 2017

TURLEY

Pesenti Vineyard Zinfandel Paso Robles
2017

  • Biodynamique
Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Californie
Sous-région
Central Coast
Appellation
Paso Robles
Cépage(s)
Zinfandel 100 %
Pourcentage d'alcool
15.8%
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Type de vieillissement
Chêne français et américains
Durée de vieillissement
15 mois
Site web du producteur

Information sur le domaine

Turley Wine Cellars produit quarente-sept vins, dont la vaste majorité est issue d’une sélection parcellaire de vignes de zinfandel et de petite syrah. En consacrant beaucoup d’efforts avant tout aux vieilles vignes, Turley vise à créer et à préserver la remarquable culture vinicole de la Californie. Tous les vignobles sont certifiés biologiques par l’organisme California Certified Organic Farmers ou sont en voie d'obtenir la certification. De plus, les fermentations sont...

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Notes sur le produit

Les vignes sont palissées et non-irriguées, le sol joue un rôle important ce qui distingue ce vignoble situé du côté ouest de Paso Robles. Les vins ont une brillance et des arômes floraux propres au site et au Zinfandel en général.

Notes de dégustation

Au nez, une abondance de fruits rouges mûrs et vibrants avec une touche vivifiante de sols crayeux; comme manger votre collation préférée à la confiture de framboises après l'école pendant qu'il y a encore de la poussière de craie sur vos doigts. Les fruits abondants et puissants en bouche sont équilibrés par une acidité naturelle, fraîches et élevées, conduisant à une texture satisfaisante.

Revues de presse

Vinous

- 94 points -

Antonio Galloni, Octobre 2018 (Millésime 2017)

Turley's 2017 Zinfandel Pesenti Vineyard offers plenty of the exuberance that is typical of Paso Robles wines. Dark red/purplish fruit, chocolate, rose petal and lavender flesh out in this supple, incredibly inviting Zinfandel. The 2017 finishes with notable substance and depth to round things out.

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Vinous

- 94 points -

Antonio Galloni, Octobre 2021 (Millésime 2019)

  • The 2019 Zinfandel Pesenti Vineyard has turned out beautifully. It captures all of the richness and power of Paso Robles while retaining terrific brightness and vibrancy. Sweet black cherry, plum, leather, spice and tobacco all build in this deep, potent Zinfandel from Turley. The 2019 is just fabulous.

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Wine Advocate

- 93 points -

Erin Brook, Mars 2019 (Millésime 2017)

The Pesenti vineyard was planted in the 1920s on limestone soils. Deep ruby in color, the 2017 Zinfandel Pesenti Vineyard gives savory notes of charcuterie over dried brambly fruits and crushed black cherries with hints of dried soil. Medium to full-bodied, it offers savory-laced fruits in the mouth with soft, grainy tannins and great freshness, finishing long with pretty dried flowers notes.

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Wine Spectator

- 93 points -

Février 2020 (Millésime 2017)

Dynamic yet sleekly elegant for a Zinfandel, with refined black cherry, grilled anise and pepper flavors that build speed and energy toward polished tannins. Drink now through 2029.

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Decanter

- 93 points -

Clare Tooley MW, Octobre 2021 (Millésime 2019)

Jewel ruby colour, pale and glinting. Expressive and intense aromas of red, black and blue fruit – a true Zinfandel cornucopia, heady with rose petal, incense, raspberry cane and gingerbread. The palate is broad, creamy, all-encompassing, massive. Beautiful compote fruit flavours marry with coffee oak notes. Dark, smooth, viscous and moreish, this is a truly serious wine. It's whopping nearly 16% alcohol is checked, perhaps surprisingly, by the sheer fruit content and retained acidity which ensures freshness amid the intensity. I'd open and enjoy it now and over the next decade. It may have the structure to hold but there’s something intensely engaging about the wine right now, in its full, youthful throttle.

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Jancis Robinson

- 16 points -

16.5

Juin 2021 (Millésime 2019)

This certified organic estate-owned vineyard in Paso Robles was planted in the 1920s on ancient marine calcareous soils. Though the vines are head-trained and dry-farmed, the soil plays the most important role in distinguishing this vineyard on the west side of Paso Robles. The wine is fermented with ambient yeast. Aged for 15 months in a mix of 80% used oak barrels, 20% new, of which 80% are French oak and 20% American. It is bottled unfined and unfiltered.
Heady, sweet, berry nose with quite tart acidity sticking out. Quite a style to get used to but this is a faithful rendition of it.

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